fbpx
Надзвичайні події та кримінальна хроніка

Слухання у справі судна Arctic Sunrise розпочнуться 6 листопада – ЗМІ

  Слухання у справі судна Arctic Sunrise почнуться в Міжнародному трибуналі ООН з морського права 6 листопада поточного року, повідомляють західні ЗМІ.

Згідно з інформацією, представники РФ не будуть брати участь у слуханнях, розгляд справи почнеться без російської сторони.

21 жовтня Нідерланди звернулися в Міжнародний трибунал з морського права в Гамбурзі з проханням призначити тимчасові заходи на підставі пункту 5 статті 290 Конвенції ООН з морського права 1982 року.

Читайте також:  На Тернопільщині гадюка заповзла в хату (ВІДЕО)

Йдеться про заходи щодо захисту інтересів сторони у спорі, прийнятих до розгляду справи по суті в ході арбітражного розгляду. Голландці просять Трибунал прийняти рішення про звільнення судна та екіпажу і наказати російській стороні призупинити всі правозастосовні дії у зв’язку з даним інцидентом.

 Екіпаж криголама "Грінпіс"  "Арктік Санрайз" був затриманий російськими прикордонниками в Печерському морі після спроби влаштувати акцію протесту проти нафтовидобутку на платформі "Приразломная"​​. Екіпаж судна у кількості 30 осіб  доставили до Мурманська і взяли під арешт за рішенням суду. Серед заарештованих є один громадянин України.

Читайте також:  СБУ і Нацполіція знешкодили на Прикарпатті наркосиндикат, який торгував важкими психотропами

Джерело: Інтерфакс-Україна 

Читайте також: