fbpx
Економіка

Своєчасне подання декларації – важливий обов’язок платників

Фахівці ДПІ у Голосіївському районі нагадують про необхідність подання податкової звітності 

Згідно з пунктом 49.2 статті 49 Податкового кодексу України платник податків зобов’язаний за кожний звітний період подавати декларації щодо кожного окремого податку, платником якого він є, незалежно від того, чи провадив такий платник податку господарську діяльність у звітному періоді.

Платники податку на прибуток підприємств, які оподатковуються за ставкою 0 % відповідно до пункту 154.6 статті 154 Податкового кодексу, подають контролюючим органам декларації (розрахунки) з податку на прибуток підприємств за спрощеною формою.

Відповідно до Податкового кодексу сплата податків і подання звітності мають такі строки:

        

  • декларація про прибуток підприємства за 11 місяців – до 20 грудня;     
  • декларація про прибуток підприємства за 1 квартал, 6 місяців і три квартали – щоквартально, протягом 40 днів, наступних за останнім календарним днем звітного кварталу;     
  • декларація про прибуток підприємства, основною діяльністю якого є виробництво сільськогосподарської продукції – щорічно протягом 60 днів, наступних за останнім календарним днем ​​звітного року.

    Щодо податку на додану вартість, то кодексом передбачені наступні терміни:

          

    • для місячних платників – щомісяця, протягом 20 днів, наступних за останнім календарним днем звітного місяця;     
    • для квартальних платників – щоквартально, протягом 40 днів, наступних за останнім календарним днем звітного кварталу.

      Шановні платники податків Голосіївського району столиці, щоб заощадити свій час і гроші, звітуйте в електронній формі. Для цього необхідно звернутися в представництво акредитованого центру сертифікації ключів Інформаційно-довідкового департаменту Міндоходів в Голосіївському районі та отримати безкоштовний електронний цифровий підпис. Адреса: вул.Жилянська 23 кімната 104. Телефон для довідок 591-61-30.

      За матеріалами: ДПІ у Голосіївському районі ГУ Міндоходів в Києві

Читайте також: