fbpx
Політика

Путін: «Ми не “за” і не “проти” асоціації України з Євросоюзом»

Російський президент Володимир Путін підкреслив, що після підписання асоціативного членства з ЄС, Україна не зможе приєднатися до Митного союзу. Таку заяву було зроблено на прес-конференції в Мінську після засідання Вищої Євразійської економічної ради.

При це глава держави зазначив, що Росія не "за" і не "проти " вступу України в євразійську зону вільної торгівлі. "Це суверенне право України", – пояснив Володимир Путін.

Читайте також:  «Брюссель грається з вогнем, він спокушає Бога», - прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан

Російський лідер нагадав, що країни Митного союзу не будуть закривати ринок для українських товарів. "Але і пільгового режиму для них більше не буде", – уточнив Путін, додавши, що, на його думку, надання пільгового режиму Україні при вступі до єврозони може бути небезпечним вже для економік країн Митного союзу.

Тим часом, раніше глави Росії, Білорусії і Казахстану одноголосно підтримали намір Вірменії та Киргизії приєднатися до Митного союзу.

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

Президент Білорусії на тій же прес-конференції зазначив, що інтерес до вступу в Митний союз проявляють такі країни, як В’єтнам, Нова Зеландія, Індія, Туреччина, Сирія, Ізраїль, а також ряд держав-членів Європейської асоціації вільної торгівлі.

Путін: «Ми не "за" і не "проти" асоціації України з Євросоюзом» (відео):

За матеріалами: vesti.ru. Відео: rutv.ru

Читайте також: