fbpx
Новини світу

ООН почне боротьбу з електронним шпигунством

 Бразилія і Німеччина ініціювали в ООН обговорення проекту резолюції, який спрямований на поширення права на невтручання в особисте життя та на інтернет. Як зазначається, запропонована країнами заборона міститься в 17-й статті Міжнародного пакту про політичні та громадянські права, який був прийнятий Генеральною асамблеєю ще в 1966 році.

Передбачається, що відповідна ініціатива буде винесена на голосування в комітеті ООН з прав людини до кінця цього року.

Читайте також:  Жителі Словаччини зібрали 2 млн євро на снаряди для України, незважаючи на політику уряду, який відмовляється надсилати Києву військову допомогу

Слід зауважити, що в документах не згадуються американські спецслужби, які, як відомо, вели незаконне стеження за іноземними громадянами та дипломатами, однак саме скандал, пов’язаний з США, і послужив причиною розгляду даної ініціативи.

Один з американських військових чиновників, що працював в НАТО, зізнався, що Штатам буде досить складно вибратися з ситуації, що склалася, проте він вірить, що їм це вдасться.

Читайте також:  У Німеччині зарізали двох українців, підозрюваний – громадянин росії

Нагадаємо, що інформацію про незаконне стеження і прослуховування з боку американських спецслужб раніше розповсюдив екс-співробітник ЦРУ Едвард Сноуден, який в даний час переховуються в Росії.

Читайте також: