fbpx
Інновації

Міндоходів буде стежити за пересуванням вантажівок

Міністерство доходів України за результатами проведеного тендеру уклало договір з компанією «Беніш Джі Пі еС Україна». Йдеться про надання систем для веб-моніторингу транспорту. У розпорядження Міндоходів системи мають надійти в другому півріччі поточного року. Загальна вартість таких систем – 1,4 мільйона гривень. Про це стало відомо з «Вісника державних закупівель», повідомляє видання «Наші гроші».

Додамо, що закупівля систем була проведена за процедурою «у одного учасника».

Відзначимо, що замовник обгрунтував таку «неконкурентну закупівлю» захистом прав інтелектуальної власності. Протягом останнього року була створена система для захисту транзитних переміщень товарів в межах України. Розробником програмно-апаратного комплексу для даної системи стала компанія «Беніш Джі Пі еС Україна».

Нагадаємо, що торік Міндоходів вже замовляло у цієї фірми механічно-електронні замки BeniFone WatchLock і персональні пристрої для супутникового моніторингу.

Цікаво, що ця система дозволяє відслідковувати пересування об’єктів, на яких закріплені механічно-електронні замки. Крім того, можна фіксувати відхилення об’єктів від розкладу і несанкціоноване відкриття транзитних вантажів. На сьогоднішній день також виникла необхідність і у відстеженні транзитного транспорту.

Раніше повідомлялося, що українські податківці збираються стежити за пересуваннями спирту на території країни за допомогою спідометрів. Про це стало відомо з відповідного законопроекту. Це планується робити для посилення контролю за обігом лікеро-горілчаних виробів та спирту в Україні. Такі заходи вживаються в рамках боротьби з нелегальною торгівлею і для збільшення надходжень від акцизного податку до держбюджету.

За матеріалами: nashigroshi.org

Читайте також: