fbpx
Новини світу

Замначальника Генштабу ЗС України після позбавлення допуску до державної таємниці потрапив до лікарні

Перший заступник начальника Генштабу Збройних сил України, адмірал Ігор Кабаненко, в кабінеті якого на цьому тижні був проведений обшук, потрапив до лікарні. Як повідомляють місцеві ЗМІ, «в результаті потрясінь» у високопоставленого чиновника розвинувся гіпертонічний криз. Сам Кабаненко заявив, що в госпіталі Міноборони його приймати відмовилися через «тиск з боку керівництва», тому він знаходиться в цивільному лікувальному закладі.
 
Нагадаємо, 22 жовтня заступник начальника Генштабу ЗС України був позбавлений допуску до державної таємниці. Напередодні СБУ провела масштабну перевірку і знайшла в кабінеті Кабаненка та інших воєначальників копії секретних документів. У кабінеті Кабаненка співробітники Служби безпеки знаходилися близько десяти годин. У результаті обшуку було вилучено «довідки та матеріали про поточні справи Генштабу, що не мають ні підпису, ні печатки, ні відповідного грифа». У прес-службі СБУ стверджують, що це був не обшук, а планова перевірка.
 
Не виключено, що адмірал Кабаненко, а також генерал – лейтенант Юрій Думанський (заступник начальника Генштабу) і генерал-лейтенант Валерій Аскаров (начальник Головного управління оборонного та мобілізаційного планування Генштабу) найближчим часом можуть бути звільнені зі служби.

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

 

СБУ нагрянула з обшуками в Генштаб (відео):

За матеріалами: lenta.ru

Читайте також: