fbpx
Політика

Головувати в СНД у 2014 році буде Україна

  Україна головуватиме в Співдружності Незалежних Держав у 2014 році, президент країни Віктор Янукович заявив про необхідність концентрації зусиль з нарощування взаємодії в енергетичній сфері.

"Сьогодні ми прийняли рішення про те, що в 2014 році в СНД головуватиме Україна. У період свого головування Україна буде спрямовувати зусилля на забезпечення поступального розвитку СНД і зміцнення взаємовигідного співробітництва, що відповідає інтересам кожної держави", – сказав В. Янукович у п’ятницю в Мінську на засіданні Ради глав держав СНД у розширеному складі.

Читайте також:  Хустська єпархія УПЦ (МП) прославляє патріарха РПЦ Кіріла Гундяєва, а Мукачівська єпархія УПЦ (МП) засуджує

Він уточнив, що "одним з головних пріоритетів українського головування стане розвиток торговельно-економічного співробітництва, яке має грунтуватися на положеннях Договору про зону вільної торгівлі та принципах СОТ".  

"Даний договір повинен запрацювати в повному обсязі", – сказав В. Янукович.

Також, сказав він, дії України будуть спрямовані на створення умов для забезпечення "рівноправної конкуренції, захист прав власника та інвестицій". "Важливо, щоб запрацювали механізми розгляду спірних питань у торгівлі", – сказав український президент.

Читайте також:  Вчора у центрі Будапешта десятки тисяч людей вийшли на акцію протесту проти уряду Віктора Орбана (ВІДЕО)

Також, за його словами, "важливо підписати угоду про транзит трубопровідним транспортом, а також просуватися до поетапної відміни експортних мит".

Крім того, В. Янукович вважає важливим нарощування взаємодії країн СНД в енергетичній сфері. "Перш за все, це стосується транспортування енергоресурсів, забезпечення надійності їх постачань, вироблення зрозумілих принципів діяльності держав на ринку енергоресурсів", – підкреслив президент України.

Джерело: Інтерфакс-Україна

Читайте також: