fbpx
Політика

Голова Європарламенту: «Немає впевненості, що німецькі спецслужби не стежать за Обамою»

Глава Європарламенту Мартін Шульц на прес-конференції в рамках саміту ЄС з сарказмом у голосі заявив, що оскільки не можна гарантувати, що німецькі спецслужби не стежать за президентом США Бараком Обамою, було б цікаво побачити його реакцію на подібні дії.

«Я не можу бути впевнений, що німецькі спецслужби не слухають Барака Обаму. І мені було б цікаво побачити реакцію Білого дому, якби це виявилося так», – сказав Шульц.

Читайте також:  Фіцо каже, що Чехія поставила під загрозу відносини зі Словаччиною через Україну

«Я ставлю собі питання, чи не шпигують представники Агентства національної безпеки США за штаб-квартирою Європарламенту під приводом боротьби з тероризмом. І я хочу запевнити наших американських колег, що Європарламент не планує терактів проти США. Я можу це гарантувати», – зауважив він далі і попередив, що економічне зростання в сфері цифрових технологій та інформаційного простору можливе, тільки в тому випадку, якщо «люди будуть вірити в цей простір і відчувати себе в ньому в безпеці».

Читайте також:  Словаччина - не Угорщина, а Фіцо далеко до Орбана

«Сьогодні за будь-яким з нас можуть стежити в Інтернеті, причому ми не знаємо, хто, яким чином і на якій підставі. Ми повинні забезпечити захист наших громадян, затвердивши принцип верховенства закону в інформаційному просторі», – вважає глава Європарламенту.

За матеріалами: РИА Новости

Читайте також: