fbpx
Політика

Геннадій Онищенко сам вибирав свого наступника

Геннадій Онищенко, колишній санітарний лікар Росії, який пішов на підвищення в уряд, в інтерв’ю одному з російських ЗМІ розповів, що сам вибирав кандидатуру свого наступника, яким стала його заступник Анна Попова.

"Це булоа моя умова, що на цей пост буде призначено людину, якого назву я. Людина пройшла усі етапи в Росспоживнагляді. Це гарантія від різких рухів", – сказав Онищенко, додавши, що розглядалися й інші кандидатури.

Як повідомлялося раніше, Онищенко продовжуватиме свою роботу, але вже в статусі помічника прем’єр-міністра Росії, проте, за його словами, не має наміру рвати зв’язку з колишніми колегами. Геннадій Онищенко також розповів, що вважає нову свою посаду суперечливою і порівнює себе на цьому місці з "підношувачем снарядів". "А чи будуть ними стріляти? Вирішує система", – зауважив Онищенко у властивій йому афористичній манері.

Читайте також:  Макрон у Празі обговорить закупівлю снарядів для України 

У цілому ж, його робота мало відрізнятиметься від старої. Всім пам’ятні його знамениті вислови, які приймалися неоднозначно, з цього приводу Онищенко сказав: "Завдяки, може, моїм особливостям, всім сподобалося з мене робити такого жупела" і додав, що в силу великої зайнятості його це мало хвилювало.

Читайте також:  ІПСО рф лякає угорців батальйоном "Айдар"

Нагадаємо, одними з улюблених мішеней Онищенка були японська і американська кухні, він закликав росіян оздоровити своє харчування і відмовитися від того, до чого не привчена генетична пам’ять. "Навіщо їсти цю уражену глистовими інвазіями рибу?" – сказав він, зокрема, про суші, що стали модними серед росіян.

Геннадій Онищенко сам вибирав свого наступника (відео):

За матеріалами: vesti.ru. Відео: rutv.ru

Читайте також: