fbpx
Міжнародна економіка

Віктор Янукович сподівається на поліпшення економічної взаємодії країн СНД при головуванні України

  Президент України Віктор Янукович сподівається, що в рамках головування України у Співдружності незалежних держав буде покращена економічна взаємодія всередині організації.

"Одним із пріоритетних напрямів роботи ми бачимо подальший розвиток торговельно-економічного співробітництва, яке має грунтуватися на положеннях Договору про зону вільної торгівлі та принципах Світової організації торгівлі", – сказав В. Янукович на засіданні глав країн СНД у п’ятницю в Мінську.

За його словами, договір повинен працювати на повну силу, а закладені в ньому механізми реально діяти, і підкреслив, що слід сформувати всі необхідні умови для забезпечення рівноправної конкуренції, захисту прав власника та інвестора, зняти штучні бар’єри, які все ще мають місце і перешкоджають інноваційній співпраці. "Важливо також, щоб на основі міжнародних норм і принципів, закладених у договорі, запрацювали механізми розгляду спірних питань у торгівлі", – підкреслив президент.

За словами глави держави, зусилля України також будуть спрямовані на підготовку до підписання угоди про транзит трубопровідним транспортом, про торгівлю послугами, протоколу про поетапне скасування експортних мит. "Очевидно, загальним інтересам наших країн відповідає і реалізація спільних проектів у науково-технічній та інноваційних областях, енергетиці, транспорті, машинобудуванні, сільському господарстві", – підкреслив президент.

Розповідаючи про плани головування нашої країни в СНД, він зазначив, що Україна планує провести Інноваційний форум країн СНД. За словами В. Януковича, також заплановано проведення Міжнародної конференції підприємств малого та середнього бізнесу, засідання Ради координаційної транспортної наради, міждержавної ради з антимонопольної політики, міждержавної ради зі співробітництва в науково- технічній та інноваційній сферах, а також ряд інших заходів.

Джерело: Інтерфакс-Україна

Читайте також: