fbpx
Економіка

Україна збільшила розміри соціальних допомог – Королевська

 Україні, на відміну від багатьох інших держав, вдалося в 2013 році зберегти розміри соціальних виплат і гарантій, а за деякими категоріями – збільшити. Про це повідомила міністр соціальної політики України Наталія Королевська під час брифінгу перед засіданням колегії Мінсоцполітики.

 «У непростих економічних умовах України, на відміну від багатьох держав, вдалося зберегти розміри соціальних виплат і гарантій, а за деякими категоріями – навіть збільшити. Жодну пільгу, жодну допомогу не було урізано або скорочено», – зазначила Наталія Королевська.

 Голова Мінсоцполітики зазначила, що першочергову увагу планується приділити захисту найвразливіших категорій населення. Це стосується тих українців, зазначила міністр, для яких підтримка і допомога держави є єдиним засобом для існування.

Читайте також:  Великий виробник зброї з Чехії хоче інвестувати "сотні мільйонів євро" в Україну

 У загальній складності з січня по вересень 2013 року Мінсоцполітики зуміло розробити понад 200 нормативних документів. Варто відзначити, що серед прийнятих рішень відомства – збільшення розміру надбавки з 50% до 100 % прожиткового мінімуму для догляду за дитиною-інвалідом з виключно високим ступенем втрати здоров’я. Крім того, на 894 гривні було збільшено розмір соціальної допомоги на дітей-сиріт та дітей, які позбавлені батьківського піклування.

 Крім цього, запевнила Королевська, з 1 березня 2013 року в Україні на 14,9 % збільшили щомісячні страхові виплати, які проводить Фонд соціального страхування від нещасних випадків на виробництві. Зокрема, середній розмір щомісячної виплати піднявся на 180 гривень – з 1210 до 1390 гривень. Крім того, міністерство підвищило пенсії інвалідам війни 2-3 груп та учасникам бойових дій, яким виповнилося 85 років.

Читайте також:  Україна поставила електроенергію у Словаччину

 Серед рішень Мінсоцполітики, що закладають основи для ефективнішої роботи соціального захисту в Україні, Наталія Королевська зазначила план роботи міністерства, розрахований на 2013-2015 роки.

 За матеріалами: kmu.gov.ua

Читайте також: