Опозиція вимагає для Тимошенко індивідуальну амністію

Лідери опозиційних фракцій «Батьківщина», «Удар» і «Свобода» запропонували свій шлях вирішення питання Тимошенко. Арсеній Яценюк, Віталій Кличко та Олег Тягнибок зареєстрували у Верховній Раді законопроект № 3479 «Про заборону виборчого правосуддя і зняття перешкод до підписання Угоди про асоціацію між Україною та Європейським союзом та його державами-членами».

Згідно з документом, опозиціонери пропонують звільнити екс-прем’єра Юлію Тимошенко шляхом індивідуальної амністії. У проекті закону зазначено, що з метою підписання Угоди про асоціацію з Євросоюзом і недопущення політичних репресій в Україні Верховна Рада має ухвалити, в разі винесення рішень про політичне переслідування якоїсь особи міжнародними судами або міжнародними організаціями, юрисдикція яких визнається Україною, така особи підпадає під помилування.

Related Post

Також опозиціонери пропонують наділити нардепів правом приймати закон про індивідуальну амністію. Крім того, вони вимагають не тільки випустити Тимошенко на свободу, а й зняти заборону на право обіймати державні посади.

За матеріалами: РБК-Україна

Leave a Comment