fbpx
Шоу-бізнес

МастерШеф 3. Випуск від 23.10.2013

  На шоу МастерШеф 3 залишилося всього 12 кращих кулінарів країни, і з цього моменту боротьба на проекті стала ще більш загостреною, а учасники почали ворогувати з новою силою.

Перший конкурс тижня на шоу МастерШеф 3 вразив як учасників, так і глядачів своєю оригінальністю. У цьому конкурсі гравців поділили на команди, проте команди були жіноча і чоловіча. Команда чоловіків вибрала сині фартухи і капітаном зробила Анатолія Цуперяка. Команда дівчат (червона) прийняла рішення, що капітаном буде Ольга Мартинівська. Цей конкурс був таким собі кулінарним іспитом найвищого рівня складності. Командам необхідно була повернутися в 1916 рік і приготувати обід Григорія Распутіна. Капітанам команд вручили меню, в якому були написані рецепти чотирьох страв з обіду. Однак складність полягала в тому, що рецепти були написані в оригіналі, тобто учасники повинні були ще й розгадати те, що було написано в рецептах. Всього за 1 годину і 15 хвилин команди мали приготувати 4 страви з обіду Григорія Распутіна. Кожен учасник у цьому конкурсі повинен був відповідати за свій власний процес, як це відбувається на справжній, професійній кухні, і лише капітан міг тримати в руках меню і керувати всім приготуванням. У цьому конкурсі перемогу здобула команди синіх, тобто – чоловіки. У команді ж червоних дівчата не зуміли виконати повністю поставлене завдання, не встигнувши представити журі десерт, за що були змушені вибрати винуватого. Ольга Мартинівська, як капітан команди, взяла всю відповідальність на себе, і отримала чорний фартух.

У другому конкурсі на шоу МастерШеф 3 Анатолій Цуперяк, як кращий в минулому конкурсі, міг з 12 страв вибрати кожному з учасників ту страву, яку він повинен в точності повторити. Для себе Анатолій вибрав приготування оселедця під шубою, що є досить простою стравою. Звичайно ж, у цьому конкурсі не обійшлося без особистих мотивів, і Анатолій вибирав складні страви для тих, хто йому не подобався на проекті. Так, наприклад, для Аліни Замковенко він вибрав найскладніше блюдо, яке дівчина просто не знала, як приготувати. Проте були й такі, які потрапили в милість до Анатолія. Наприклад, Ірині Бактиая Анатолій дав сирники, які приготувати вельми просто. На приготування страви, яка була обрана для учасників Анатолієм Цуперяком, дали 1 годину. У цьому конкурсі чорний фартух отримала Олена Нужна. Наприкінці конкурсу біля журі залишилася Ольга Мартинівська, у якої вже був чорний фартух, та Аліна Замковенко. Ектор Хіменес-Браво, Тетяна Литвинова та Микола Тищенко попросили Ольгу та Аліну зняти свої фартухи, однак Ольгу вони попросили віддати свій чорний фартух Аліні Замковенко. Таким чином, у другому конкурсі чорний фартух отримала Аліна Замковенко та Олена Нужна. Блюдо Ольги Мартиновської визнали найкращим.

Третій конкурс тижня на шоу МастерШеф 3 подарував учасникам найприємніші і незабутні емоції, адже їм довелося готувати для найрідніших людей – їх сімей. Конкурс був командним. Капітаном червоної команди вибрали Сергія Чібаря, капітаном синьою – Андрія Колесника. Учасники за 2 години мали приготувати такі страви, щоб їх сім’ї впізнали їх. Після того, як час сплив, журі попросило учасників зняти свої фартухи, щоб сім’ї не знали, в якій команді знаходиться той чи інший учасник. Таким чином, вони могли покладатися лише на свій смак. У цьому конкурсі з великим відривом перемогла команда синіх. Червона ж команда проголосувала за Анатолія Цуперяка, який і отримав останній чорний фартух тижня.

Для найслабших учасників тижня, володарів чорних фартухів, на шоу МастерШеф 3, як звичайно, придумали оригінальне завдання. Необхідно було за 1 годину приготувати будь-яку страву, проте готувати її треба було в повній темряві. Учасникам лише дали коробок з 50 сірниками, щоб хоч іноді була можливість підсвітити собі. У конкурсі чорних фартухів Аліна Замковенко здивувала суддів, чим і повернула собі білий фартух.

Олена Нужна не змогла впоратися з поставленим завданням, за що і покинула шоу МастерШеф 3.

Читайте також: