fbpx
Суспільство

Жан-Поль Готьє представить 140 робіт на персональній виставці

Завтра, 25 жовтня в Бруклінському музеї Нью-Йорка відкриється перша міжнародна виставка, на якій будуть представлені 140 робіт знаменитого французького дизайнера Жан-Поля Готьє.
 
Всі експонати колись входили в різні колекції, і кожна з них знайшла своїх шанувальників. Стиль Готьє неможливо сплутати зі стилями інших дизайнерів – знаменита "смужка Готьє" , конічні форми і запаморочливі каблуки зводять модників всіх країн з розуму вже багато десятиліть.
 
Куратором експозиції виступив Тьєрі Максим Лоріот, який раніше працював у Готьє моделлю.
 
Відвідувачі Бруклінського музею зможуть побачити сценічні костюми та аксесуари, розроблені спеціально для зірок шоу-бізнесу і акторів кіно. Також на виставці будуть представлені фотографії, ролики з показів колекцій, уривки фільмів і концертів артистів у костюмах від Готьє.
 
«Моєю першою музою був плюшевий ведмедик, ось чому він тут. Знаєте, ідея конічного бюстгальтера для Мадонни народилася ще тоді, в дитинстві. Саме для ведмедика я зробив його з газети», – поділився одним із секретів Жан​​-Поль Готьє на прес-конференції напередодні відкриття виставки.
 
Свою останню колекцію Жан-Поль Готьє представив у Парижі 5 жовтня.

Читайте також:  Лист Симона Петлюри до дочки Лесі 4 квітня 1925 року

 

Останній показ Готьє 5 жовтня (відео):

За матеріалами: ИТАР-ТАСС

Читайте також: