fbpx
Право

Верховна Рада підтримала законопроект про погашення заборгованості за тепло і воду векселями

Народні депутати підтримали у другому читанні законопроект № 3358 «Про внесення зміни до статті 22 Закону України «Про Державний бюджет України на 2013 р.» про реструктуризацію фактичної бюджетної заборгованості шляхом видачі фінансових казначейських векселів», поданий на розгляд Верховної Ради Кабінетом міністрів України. За відповідний документ проголосували 237 народних обранців.

Відповідно до законопроекту, Кабінету міністрів надається право реструктуризувати фактичну бюджетну заборгованість, що виникла станом на 1 січня 2013 року, і заборгованість з різниці в тарифах на теплову енергію, послуги з централізованого водопостачання та водовідведення, яка утворилася у зв’язку з невідповідністю фактичної вартості теплової енергії та послуг з централізованого водопостачання та водовідведення тарифам, затвердженим органами державної влади чи органами місцевого самоврядування.

Фінансові казначейські векселі мають термін обігу п’ять років, прибутковість їх складає 5%. Право видачі таких векселів надано органам, які здійснюють казначейське обслуговування бюджетних коштів.

Обсяг заборгованості з різниці в тарифах на теплопостачання становить 13 млрд грн. – повідомив міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Темник. Також за його словами, цього року в держбюджеті передбачено субвенцію на погашення різниці в тарифах, а векселі – це додатковий механізм реструктуризації заборгованості, що виникла.

За матеріалами: rada.gov.ua

Читайте також: