fbpx
Новини світу

Швеція надасть літак для експертів ОЗХЗ

 Сьогодні, 24 жовтня, влада Швеції заявила про те, що вони готові передати в розпорядження Організації по забороні хімічної зброї (ОЗХЗ) військовий літак, який допомагатиме у знищенні сирійської хімічної зброї. Про це стало відомо з повідомлення Міністерства оборони Швеції.

 У заяві відомства наголошується, що літак C-130 Hercules буде відправлений на Кіпр, де і буде базуватися. Даний літак призначений для підтримки ОЗХЗ при транспортуванні обладнання та персоналу.

Читайте також:  Президентські вибори в Словаччині. Хто переможе "руський мір" чи європейські цінності

 Зазначимо, що зараз в Сирії перебуває передова група місії Організації ОЗХЗ та ООН. За даними міжнародної організації, названа група зобов’язана добитися повної ліквідації хімічної зброї менш ніж за рік.

 Додамо, що ще одна скандинавська країна – Норвегія – також збирається допомогти ООН в питанні з хімічною зброєю. Влада Норвегії розглядає пропозицію ООН утилізувати в цій країні деяку частину арсеналу хімічної зброї. Зазначимо, що повне знищення хімічної зброї планується закінчити вже до 30 червня наступного року.

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

 За матеріалами: РИА Новости

Читайте також: