fbpx
Політика

У Росії закликали звільнити екс-депутата ВРУ Маркова

 Комітет Державної думи Росії у справах СНД, євразійської інтеграції і зв’язків із співвітчизниками закликав Україну звільнити екс-депутата Верховної Ради України Ігоря Маркова.

Як повідомив голова даного комітету Леонід Слуцький, вони будуть уважно стежити за розвитком ситуації і мають намір домагатися, щоб Ігор Марков був звільнений, оскільки вважають його арешт необгрунтованим. Він підкреслив, що всі члени комітету, в якому працюють представники всіх фракцій Держдуми, не згодні і засуджують арешт Ігоря Маркова.

Читайте також:  На Закарпатті відбулась робоча зустріч віцепрем'єр-міністрів України та Словаччини: про що домовились чиновники

За словами Слуцького, арешт Маркова виглядає, як спроба української влади помститися екс-депутату за його відверту проросійську позицію.

«Зараз цей арешт не в’яжеться ні з якими правовими та людськими нормами», – підкреслив він.

Як зазначив голова комітету Держдуми, Ігор Марков завжди виступав за приєднання України до євразійського проекту, починаючи з членства в Митному союзі.

Читайте також:  В Закарпатському угорському інституті влаштували освітянську конференцію але не обійшлося без орбанської пропаганди

Нагадаємо, що Ігор Марков був затриманий 22 жовтня, а наступного дня суд заарештував його на 2 місяці. Його звинувачують в організації та участі у побитті учасників акції в Одесі в 2007 році.

За матеріалами: УНІАН

Читайте також: