fbpx
Економіка

Уряд Криму може стати гарантом вкладення інвестицій в економіку півострова – Анатолій Могильов

 Кримський прем’єр Анатолій Могильов заявляє, що уряд автономії готовий стати гарантом вкладення інвестицій в економіку півострова.

 "Хочу запевнити, що кримський уряд готовий відкрити зелене світло будь-якому інвесторові. Гарантом вкладених інвестицій і нормального положення ведення справ у Криму буде кримський уряд, тому що ми розуміємо, що без вливання фінансових ресурсів в економіку створення виробництв, які дадуть нормальні робочі місця з нормальною зарплатою нашим кримчанам. Без таких проектів ми не зможемо говорити про самостійність Криму", – заявив він у четвер, виступаючи на відкритті Четвертого міжнародного чорноморського економічного форуму в Лівадії.

 У зв’язку з цим уряд автономії буде гарантом того, що вкладення інвестицій в Криму буде під захистом.

Читайте також:  Великий виробник зброї з Чехії хоче інвестувати "сотні мільйонів євро" в Україну

 А.Могильов також зазначив, що на сьогодні Крим входить в першу трійку регіонів України по залученню інвестицій.

 За його словами, за 10 років загальний обсяг інвестпроектів, які були реалізовані, становить $ 1,5 млрд, а всього лише за останні півроку, в Криму було реалізовано інвестпроектів на $ 76 млн.

 А.Могильов переконаний, що "Крим заслуговує особливої ​​уваги з боку інвесторів. Крим – це місце політичної та міжнаціональної стабільності, не дивлячись на те, що в Криму проживає понад 150 національностей, ми забезпечуємо єдність усіх гілок влади, стабільний розвиток Криму. Я думаю, це є запорукою того, що Крим заслуговує на увагу з точки зору інвесторів".

Читайте також:  Україна поставила електроенергію у Словаччину

 При цьому він додав: "Без сумніву, без залучення інвестицій до Криму ми не піднімемо нашу економіку на потрібний рівень".

 А.Могильов нагадав, що Крим має унікальні природний і геополітичний потенціал. При цьому, за його словами, "перебування Криму в центрі всього Причорномор’я, природно, може призвести до того, що Крим може бути тією точкою, де можуть обговорюватися проблеми всього Причорноморського регіону".

 Джерело: Інтерфакс – Україна

Читайте також: