fbpx
Освіта

Російські депутати пропонують здавати ЄДІ двічі

На «круглому столі» в Держдумі РФ, що проходить сьогодні, 24 жовтня, депутати запропонували надати школярам можливість здавати Єдиний державний іспит не менше двох разів протягом однієї екзаменаційної сесії.

"Необхідно дати можливість учням здавати Єдиний держіспит не менше двох разів, щоб вони могли згодом вибрати кращий результат для надання у виші", – заявила заступник голови думського комітету з освіти Ірина Мануйлова.

Ще однією інновацією, озвученою народними обранцями, стало збільшення кількості обов’язкових предметів, що входять до ЄДІ, і зміна термінів його проведення. Депутати вважають, що процедура держіспиту повинна поширитися на всі предмети, що вивчаються в школі, проте одні предмети потрібно здавати у формі держіспиту, а інші – на комплексній основі.

У цілому ж, наступного року кардинальних змін в системі ЄДІ не буде, уточнили учасники «круглого столу», пояснивши це тим, що навчальний рік вже почався, а нововведення повинні впроваджуватися з 1 вересня. «Але до 2015 року потрібно внести принципові поправки, для того щоб якість процедури відповідала тим завданням, які спочатку були на неї покладені», – підсумувала Мануйлова.

За матеріалами: ИТАР-ТАСС

Читайте також: