fbpx
Право

Опозиція вимагає для Тимошенко індивідуальну амністію

Лідери опозиційних фракцій «Батьківщина», «Удар» і «Свобода» запропонували свій шлях вирішення питання Тимошенко. Арсеній Яценюк, Віталій Кличко та Олег Тягнибок зареєстрували у Верховній Раді законопроект № 3479 «Про заборону виборчого правосуддя і зняття перешкод до підписання Угоди про асоціацію між Україною та Європейським союзом та його державами-членами».

Читайте також:  За матеріалами СБУ в Україні заборонено діяльність ще однієї проросійської політичної партії

Згідно з документом, опозиціонери пропонують звільнити екс-прем’єра Юлію Тимошенко шляхом індивідуальної амністії. У проекті закону зазначено, що з метою підписання Угоди про асоціацію з Євросоюзом і недопущення політичних репресій в Україні Верховна Рада має ухвалити, в разі винесення рішень про політичне переслідування якоїсь особи міжнародними судами або міжнародними організаціями, юрисдикція яких визнається Україною, така особи підпадає під помилування.

Читайте також:  За матеріалами СБУ в Україні заборонено діяльність ще однієї проросійської політичної партії

Також опозиціонери пропонують наділити нардепів правом приймати закон про індивідуальну амністію. Крім того, вони вимагають не тільки випустити Тимошенко на свободу, а й зняти заборону на право обіймати державні посади.

За матеріалами: РБК-Україна

Читайте також: