fbpx
Політика

Без звільнення Тимошенко асоціації не буде – Ельмар Брок

 Голова комітету Європейського парламенту з закордонних справ Ельмар Брок заявив, що, не виконавши критерії Європейського союзу, серед  яких і звільнення Юлії Тимошенко, ніякої асоціації між Україною та Євросоюзом не буде.

 За його словами, позиція Європи досить чітка – необхідно виконати всі умови, інакше на саміті у Вільнюсі ніякого підписання угоди не буде.

Читайте також:  В Закарпатському угорському інституті влаштували освітянську конференцію але не обійшлося без орбанської пропаганди

 Він також зазначив, що в даний час все знаходиться в руках українського керівництва і Брок сподівається, що всі умови все ж будуть виконані, бо часу залишилося зовсім небагато.

 Ельмар Брок звернув увагу на те, що в Європі бачать значний прогрес у питанні виборчого законодавства та судової реформи, але не в питанні виборчого правосуддя, включаючи звільнення Тимошенко.

Читайте також:  Фіцо каже, що Чехія поставила під загрозу відносини зі Словаччиною через Україну

 Він підкреслив, що Угода про асоціацію відкриє Україні нове майбутнє і створить нові можливості для бізнесу і населення, однак цей процес повинен базуватися на повазі до верховенства права і демократії.

Читайте також: