Євробаскет-2015. «Передчасно говорити, на яких аренах пройдуть матчі турніру», – Лубківський

 Директор турніру «Євробаскет-2015» Маркіян Лубківський впевнений, що зараз передчасно говорити про те, які українські арени приймуть матчі турніру.

 «Ми, як організатори цього турніру, підходимо до даного питання дуже виважено і скрупульозно», – заявив директор.

 Крім того, нагадав Лубківський, до початку змагань ще близько двох років. Звичайно ж, запевнив чиновник, оргкомітет турніру і Федерація баскетболу України вже мають попередню бачення розподілу матчів.

 «Проте, оскільки жодна з українських арен ще не побудована на сьогодні, а графік матчів ще не був розроблений і не затверджений в ФІБА- Європа, говорити про те, де саме відбудуться ігри, дещо передчасно», – додав Маркіян Лубківський.

Related Post

 Директор «Євробаскету» відзначив, що остаточний графік цього турніру планується скласти в кінці наступного року. За його словами, це буде зроблено після проведення жеребкування «Євробаскету – 2015». Графік турніру складуть виходячи з готовності українських арен, підготовленості експлуатаційних команд та відповідності арен вимогам ФІБА- Європа.

 «Відповідно до угоди про проведення цього турніру, підписаної між організаційним комітетом "Євробаскет 2015", Федерацією баскетболу України та ФІБА- Європа, представники МОК "Євробаскет 2015" повинні укласти угоди оренди з усіма власниками арен. Це стосується шести міст – господарів турніру. Такі угоди будуть правовою підставою для проведення ігор на цих аренах», – пояснив Лубківський.

 Він запевнив, що оргкомітет турніру зацікавлений у якнайширшому залученні всіх українських арен, які будуються під «Євробаскет».

 «Проте участь арен у турнірі залежить тільки від їх готовності до проведення цих змагань», – додав він.

 За матералом: Інтерфакс – Україна

Leave a Comment