Українські рятувальники підготувалися до ліквідації надзвичайних ситуацій

 У середу, 23 жовтня, у Києві за участю прем’єр – міністра Миколи Азарова пройшли командно – штабні навчання. Варто відзначити, що в навчаннях були задіяні оперативно – рятувальні служби, військові, комунальники, працівники ДАІ та волонтери. Крім того, в «рятувальних тренуваннях» участь взяли і віце – прем’єр Олександр Вілкул з головою ДСНС України Михайлом Болотських.

 Тренування включали в себе 2 стадії: відпрацювання алгоритму роботи об’єднаного оперативного штабу, в якому приймаються стратегічні рішення і координується робота служб, а також відпрацювання практичних завдань. У рамках навчань робота об’єднаного оперативного штабу була розгорнута в центрі управління в надзвичайних ситуаціях.

 Як заявив прем’єр – міністр України Микола Азаров, таке відпрацювання дій міжвідомчим штабом під час тренувань дозволить ефективно реагувати на виникаючі загрози. За підсумками тренування Микола Азаров попросив рятувальників звернути увагу на роботу стоянок для великовантажного транспорту на основних автошляхах, а також на організацію управління дорожнім рухом.

Related Post

 Повідомляється, що на практичних навчаннях у Києві відпрацювали заходи щодо обмеження руху великовантажного автотранспорту на в’їзді в місто. Крім того, спецслужби потренувалися у вилученні карет швидкої допомоги та транспорту з важливими вантажами (продукти, медикаменти тощо) з «пробок». Також було відпрацьоване буксирування транспорту тягачами, робота пунктів обігріву, робота снігоприбиральної техніки, ліквідація пошкоджень на тепломережах та інше. У рамках тренування рятувальники очищали дороги і тротуари від снігу, а також вчилися взаємодіяти з волонтерами.

 У загальній складності, в «об’єднаних навчаннях» в Києві взяло участь 230 осіб і приблизно 70 одиниць техніки спеціального призначення.

 За матеріалами: kmu.gov.ua

Leave a Comment