fbpx
Право

Три білоруських професора звинувачуються в шахрайстві

Щодо трьох професорів механіко-технологічного факультету Білоруського національного технічного університету порушено кримінальну справу про розкрадання бюджетних коштів.

Слідчі вважають, що 67-річний Давид Кукуй (завідувач кафедри «Машини і технологія ливарного виробництва»), а також 72-річний Володимир Соболєв та 55-річний Олександр Чичка привласнили 21 700 доларів, виділених БНТУ в 2008 році на реалізацію державної програми прикладних наукових досліджень.

У перебігу двох років професори розробляли кілька програмних комплексів і здали роботу в 2010 році. Держкомісія прийняла інноваційні розробки без зауважень, але пізніше ініціювала перевірку, в ході якої з’ясувалося, що проект не становив жодної цінності, в ньому використовувалися виключно старі напрацювання.

За місцем проживання професорів проведені обшуки, їх майно описано. Кукуй, Соболєв та Чичка заявили, що все, що відбулося – не що інше, як «підступи недругів». Підозрювані навіть написали лист до адміністрації президента Білорусі з проханням втрутитися і розібратися в ситуації, що склалася.

За матеріалами: lenta.ru

Читайте також: