Будівництво станції метро «Теремки» планують завершити за рахунок залученого кредиту на суму 500 млн грн – Галина Герега

  Будівництво станції столичного метрополітену "Теремки" планується завершити за рахунок залученого кредиту на суму 500 млн грн, повідомила секретар Київської міської ради Галина Герега.

"За рахунок кредитів, залучених під державні гарантії, передбачається направити ще 500 млн грн на завершення будівництва станції метро "Теремки", – повідомила Г. Герега на брифінгу перед початком засідання Київради в середу.

За її словами, відповідний проект рішення про внесення змін до бюджету Києва на поточний рік, який передбачає залучення даного кредиту, буде внесений на засідання. Також, за її словами, на будівництво станції "Теремки" з міського бюджету буде додатково виділено 70 млн грн і ще 5 млн грн на реконструкцію транспортної розв’язки на Поштовій площі.

Related Post

Також за рахунок коштів, передбачених постановою Кабінету міністрів, будуть збільшені асигнування на будівництво Подільського мостового переходу на суму 167,4 млн. грн.

Раніше Київська міськдержадміністрація повідомляла, що вказаний кредит для добудови станції "Теремки" планується взяти на 60 місяців під процентну ставку, яка не перевищуватиме 10 % річних. Погашення запозичення здійснюватиметься за рахунок власних коштів київського метрополітену.

Джерело: Інтерфакс-Україна

Leave a Comment