fbpx
Шоу-бізнес

У Москві відкрився тиждень швейцарського кіно

  У понеділок ввечері у столичному кінотеатрі «Художній» в Москві відкрився Тиждень швейцарського кіно. Він відкрився фільмом «Гра любові та випадку» швейцарського режисера російського походження Олени Хазанової.

Олена Хазанова, представляючи свою картину, сказала: «Кілька років тому я була на майстер-класі Анджея Вайди і дізналася, що в Польщі величезна традиція екранізації театральних постановок в кіно. І тоді прийшла ідея зробити те ж саме у Швейцарії». Першою картиною в рамках даного проекту була екранізація п’єси Альфреда де Мюссе «Капризи Маріанни», ну а наступною – комедія «Гра любові і щастя » П’єра Карле де Маріво.

Як каже Олена Хазанова, відмінною рисою даних картин є збереження авторського тексту при перенесенні місця дії п’єси в сучасний світ.

У Москві Тиждень швейцарського кіно пройде з 21 до 27 жовтня. Окрім фільму відкриття, глядачі зможуть насолодитися ще шістьма новими картинами, серед яких документальний фільм про  біженців, що очікують депортації,  «Спецрейс» Фернанда Мелгара, трагічне роуд-муві «Все, що залишається» П’єра-Едріана Ірле і Валентина Ротеллі, соціальна драма Маркуса Імбодена та інші роботи.

Після показів творці картин дадуть відповідь на всі питання московських глядачів.

За матеріалами: РИА Новости

Читайте також: