fbpx
Надзвичайні події та кримінальна хроніка

Теракт у Волгограді здійснила невиліковно хвора смертниця

Представник російських спецслужб повідомив, що за наявними даними, теракт у Волгограді, в результаті якого загинули шестеро осіб і близько 40 були поранені, здійснила уродженка Дагестану 30-річна Наїда Асіялова, дружина бойовика з Підмосков’я Дмитра Соколова. За попередніми даними, Асіялова зайшла в автобус на одній із зупинок, і майже відразу ж після цього пролунав вибух. Цей факт підтвердила і вціліла після вибуху пасажирка рейсу.

Як стверджують оперативники, Наїда Асіялова є цивільною дружиною члена махачкалінської бандгрупи 22-річного жителя Підмосков’я Дмитра Соколова. У банді вона вважається так званою вербувальницею.

Читайте також:  СБУ і Нацполіція знешкодили на Прикарпатті наркосиндикат, який торгував важкими психотропами

З Соколовим вона познайомилася, коли той навчався в одному зі столичних вишів, після чого він прийняв іслам, виїхав до Дагестану і пішов у банду, де тепер його звуть Абудул Джабар. Він знаходиться в розшуку як активний бойовик і підривник, як мінімум, на його рахунку два теракти  в Махачкалі, в результаті яких постраждали 29 людей. Оперативники не виключають, що вибуховий пристрій у Волгоградському теракті виготовив саме він.

Читайте також:  На Тернопільщині гадюка заповзла в хату (ВІДЕО)

Експерти встановили, що саморобна бомба була зібрана з тротилових шашок, двох гранат і начинена вражаючими елементами – металевими шурупами і стружкою.

Також стало відомо, що Наїда Асіялова була важко хвора – у неї гнилі кістки і деякий час тому в Інтернеті активно збиралися кошти на її лікування. В даний час оперативники ведуть розшук можливих пособників смертниці.

Теракт у Волгограді здійснила невиліковно хвора смертниця (відео):

За матеріалами: vesti.ru. Відео: rutv.ru

Читайте також: