fbpx
Економіка

Сбербанк Росії відновив прийом п’ятитисячних купюр

Сбербанк Росії, після того, як фахівці завершили технічне тестування нового програмного забезпечення, що дозволяє відбраковувати фальшиві банкноти, відновив прийом п’ятитисячних купюр у столичних банкоматах.

Як повідомив представник прес-служби кредитної організації, впровадження нового програмного забезпечення йде поетапно і за складеним заздалегідь графіком, планується, що до кінця цього тижня всі роботи будуть завершені. У перспективі це впровадження дозволить приймати купюри в п’ять тисяч рублів без будь-яких обмежень у всіх банкоматах та інформаційно-платіжних терміналах.

Читайте також:  Україна поставила електроенергію у Словаччину

Нагадаємо, обмеження на прийом банкнот були введені після виявлення великої кількості фальшивок, причому, як зазначають фахівці, дуже високої якості. Аналогічні заходи були введені крім Сбербанку і декількома іншими великими російськими фінансовими організаціями.

Примітно, що глава Центробанку Ельвіра Набіулліна піддала критиці провідні банки країни за те, що такі заходи не були передбачені раніше, до появи фальшивок.

Читайте також:  Великий виробник зброї з Чехії хоче інвестувати "сотні мільйонів євро" в Україну

За матеріалами: РИА Новости

Читайте також: