fbpx
Економіка

Росії необхідні масштабні економічні реформи – МВФ

Російській Федерації необхідні масштабні реформи економічної політики, основою яких буде залучення інвестицій. Крім того, Кремль повинен посилити бюджетну політику і більш ефективно використовувати ресурси. Докризові фактори росту економіки Росії вже вичерпані. Про це стало відомо з щорічного огляду МВФ щодо російської економіки.

«Необхідні масштабні реформи економічної політики Росії, щоб реалізувати середньостроковий потенціал національної економіки та зменшити її фактори уразливості», – упевнені в МВФ.

На думку експертів, Росії неможливо знову вдатися до моделі зростання докризових років, яка базувалася на збільшенні цін на нафту, а також на скороченні технологічного відставання і збільшенні завантаження вільних потужностей. У МВФ додали, що зростання економіки в найближчому десятилітті повинне спиратися на розширення інвестицій та ефективне використання ресурсів.

Для досягнення таких цілей у МВФ запропонували покращувати корпоративне управління в Росії. Вони впевнені, що це дозволить збільшити прозорість російської економіки, діловий та інвестиційний клімат, зменшити участь держави в економіці, а також зміцнити фінансовий сектор і основи макроекономічної політики.

У МВФ запевнили, що такі зусилля Росії будуть розширюватися і підтримуватися завдяки інтеграції у світову економіку. Зокрема, це стане можливим і завдяки остаточному вступу Росії до ОЕСР, впевнені автори доповіді.

Уряд Росії має поступово посилити бюджетні правила і відновити бюджетні буферні резерви. Крім того, уряд Медведєва має спрямовувати до складу заощаджень більше доходів, одержуваних від невідновлюваних нафтових запасів. Центральному банку РФ потрібно завершити перехід до системи цільових показників інфляції та гнучкого обмінного курсу до кінця 2014 року.

За матеріалами: zn.ua

Читайте також: