fbpx
Новини світу

Одностатеві шлюби можна буде реєструвати в столиці Австралії

Одностатеві пари зможуть офіційно реєструвати свої шлюби в столиці Австралії Канберрі. Це стало можливим після рішення, прийнятого парламентом Австралійської столичної території. Законодавці схвалили проект закону, норми якого дозволяють одностатевим парам зареєструвати свої стосунки.

Відзначимо, що столичний округ став в Австралії першим, де представники сексуальних меншин матимуть можливість узаконити свій союз. У ЗМІ пишуть про те, що зареєструвати шлюб у Канберрі зможуть і ті одностатеві пари, які проживають в інших регіонах Австралії. Повідомляється, що реєструвати свої відносини одностатеві пари зможуть вже в грудні поточного року.

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

Цікаво, що в законодавстві Австралії шлюбом вважається союз чоловіка і жінки і, цілком можливо, що тепер у федеральне законодавство Австралії будуть внесені відповідні зміни.

Відзначимо, що реєстрація одностатевих шлюбів офіційно проводиться в декількох країнах Європи. Одностатеві пари можуть узаконити свої стосунки в Нідерландах, Бельгії, Іспанії, Швеції, Португалії, Ісландії, Данії, Франції, а в деяких державах одностатевим парам навіть надана можливість всиновлювати дітей.

Читайте також:  На виборах президента у Словаччині переміг проросійський Петер Пеллегріні

За матеріалами: Кorrespondent.net

Читайте також: