Німеччина продала в Сирію близько 350 тонн матеріалів, придатних для виробництва хімічної зброї

 Міністерство економіки Німеччини визнало факт поставки до Сирії приблизно 360 тонн матеріалів, які могли застосовуватися для виробництва хімічного озброєння в період з 1998 по 2011 рр.. Про це, сьогодні, 22 жовтня, повідомляють німецькі засоби масової інформації. Крім того, за інформацією журналістів, німецький уряд зізнався в тому, що дозволяв компаніям Німеччини до 2009 року постачати спеціалізовані насоси та клапани до Сирії, які, можна було використовувати при будівництві заводів з виробництва хімічної зброї.

 Продажі матеріалів до Сирії зменшилися в період перебування при владі соціал – демократів на чолі з канцлером Герхардом Шредером і «зелених» (2002 – 2005 рр..), проте постачання знову активізувалися при Ангелі Меркель з 2005 по 2013 рік, відзначають німецькі ЗМІ. Як заявляє Мінекономіки ФРН, «у всіх даних випадках Сирія продемонструвала, що ці товари будуть застосовуватися в мирних цілях».

Related Post

 Раніше, у вересні цього року, канцлер Німеччини Ангела Меркель підкреслила, що німецький уряд не має доказів того, що хімічні речовини «подвійного призначення», які поставлялися з Німеччини до Сирії, використовувалися цією державою для виробництва отруйного хімічного газу «зарин».

 За матеріалами: korrespondent.net

Leave a Comment