Л. Кожара зустрівся з віце-президентом Європейської Комісії К. Ештон

21 жовтня 2013 року в Люксембурзі Міністр закордонних справ України Леонід Кожара зустрівся з Високим представником ЄС із закордонних справ і політики безпеки – віце-президентом Європейської Комісії Кетрін Ештон. Про це УНН повідомили у прес-службі МЗС України.

У ході зустрічі відбувся обмін думками про досягнення Україною прогресу на шляху до підписання Угоди про асоціацію з Європейським Союзом під час Вільнюського саміту "Східного партнерства" наприкінці листопада 2013 року. Ештон поінформувала Кожару про хід та підсумки дискусії під час засідання Ради міністрів ЄС із закордонних справ, зокрема в контексті виконання українською стороною відповідних критеріїв.

Related Post

Леонід Кожара подякував Високому представнику ЄС за послідовну підтримку європейських устремлінь України, зазначивши, що над виконанням узгоджених критеріїв сьогодні в Україні злагоджено працюють виконавча і законодавча влада, що посилюється єдністю провідних політичних сил навколо європейського вибору.

Під час зустрічі були також обговорені актуальні питання міжнародної та регіональної співпраці. Леонід Кожара повідомив Кетрін Ештон про виконання ключових пріоритетів головування України в ОБСЄ. Також Високий представник ЄС відзначила рішення України внести конкретний внесок в операцію ЄС з боротьби з піратством "Аталанта" шляхом участі українського фрегата "Гетьман Сагайдачний" в патрулюванні біля берегів Сомалі на початку 2014 року.

Джерело: УНН
Leave a Comment