fbpx
Футбол

Ліга чемпіонів. «Порту» – «Зеніт»: найважливіший матч для підопічних Лучано Спаллетті

У третьому і четвертому турах групового раунду Ліги чемпіонів пітерський «Зеніт» чекають дві футбольних битви з португальським «Порту». Цілком можливо, що ці два протистояння і стануть визначальними у подальшій долі російської команди в груповому раунді. Ситуація в групі G на сьогоднішній день така, що «Зеніту» просто необхідно набирати максимум очок в іграх з «Порту», а інакше єврокубкова кампанія для підопічних Лучано Спаллетті, як і в минулому сезоні, може стати невдалою.

Нагадаємо, що «Зеніт» і «Порту» свої матчі в групі програли мадридському «Атлетико». Російський і португальський клуби зіграли по одному матчу з австрійською «Аустрією»: «Порту» свій матч виграв, а ось «Зеніт» зіграв внічию. У даний момент у «Порту» 3 очки, а у пітерців лише одне і, таким чином, поразка сьогодні дуже вже ускладнить завдання виходу в раунд плей-офф для «Зеніту».

У ЗМІ повідомляли про те, що проти «Зеніту» не зіграє російський легіонер «Порту» Марат Ізмайлов. Пітерській команді сьогодні не допоможуть В’ячеслав Малафєєв і Єгор Бабурін, а також Олександр Анюков. Під питанням участь у матчі Томаша Губочана. До втрат «Зеніта» можна віднести і Акселя Вітселя, який пропустить сьогоднішній матч на «Драгау» унаслідок дискваліфікації.

Вчора ми наводили слова Лучано Спаллетті, який зазначив, що ігри з португальською командою є «суперництвом з прямим конкурентом» пітерського клубу за вихід з групи. Крім того, на думку італійського фахівця, сьогоднішній «Зеніт» – найсильніший за чотири останні роки.

Головний тренер «Порту» Паулу Фонсека солідарний зі Спаллетті в тому, що гра з «Зенітом» буде вирішальною. «У всіх команд в групі є шанси пройти далі. Навіть у «Зеніта» з «Аустрією», у яких по одному очку», – зазначив наставник португальського клубу і додав, що його команда кожен матч грає на перемогу.

Нагадаємо, що два роки тому «Зеніт» і «Порту» вже грали один з одним. Вдома підопічні Лучано Спаллетті виграли з рахунком 3:1, а поєдинок у Португалії завершився внічию 0:0.

Матч «Порту» – «Зеніт» розпочнеться о 22:45 за московським часом, а розсудить сьогодні команди італійська бригада арбітрів на чолі з Паоло Тальявенто.

Читайте також: