fbpx
Новини світу

Влада Таїланду запропонували ввести туристичний податок

 Влада Таїланду збирається ввести податок для туристів. За попередніми даними розмір податку буде коливатися від одного до 16 доларів. За словами голови МОЗ Таїланду, дане нововведення дозволить залучити на курорти туристів "більш високої якості".

Планується, що туристи, які приїжджають в країну більше ніж на 3 дні, повинні будуть заплатити 500 бат (приблизно 16 доларів). Додамо, що для тих, хто перебуватиме в Таїланді менше трьох днів, встановлений податок в 30 бат (близько одного долара).

Відповідну пропозицію підтримали міністерство туризму і спорту, а також міністерство охорони здоров’я і Королівська поліція Таїланду. Чиновники впевнені, що дана міра підвищить "якість" туристів.

Читайте також:  Папа Римський заявив, що Україні час "викинути білий прапор" і почати переговори з росією

"Настав період, коли потрібно залучати в країну туристів більш високої якості. Ми впевнені, що для них такий невеликий збір проблемою не стане", – заявив міністр охорони здоров’я Таїланду. Додамо, що новий податок можуть почати стягувати вже з початку наступного року.

Влада Таїланду повідомляє, що всі кошти будуть надходити до скарбниці, а вже потім їх розподілятимуть між міністерствами та імміграційним бюро. Голова МОЗ додав, що введення нового податку може бути відкладено, щоб обійти стороною плутанину в розпал туристичного сезону. На його думку, новий податок не вплине на інтерес туристів до Таїланду, і їх кількість зменшуватися не буде.

Читайте також:  Папа Римський заявив, що Україні час "викинути білий прапор" і почати переговори з росією

Відзначимо, що Тайська асоціація туристичних агентств (ATTA) ідею влади не підтримує. ЇЇ представники впевнені, що відповідні зміни негативно позначаться на індустрії туризму.

"Дана ідея буде негативно впливати на індустрію туризму. Туристи можуть відчувати себе обдуреними, що змінить їхнє ставлення до Таїланду", – вважає один з представників ATTA.

За матеріалами: dni.ru

Читайте також: