Підписання Угоди про асоціацію з Україною нашкодить економіці РФ – Лукашенко

 Президент Білорусі Олександр Лукашенко заявляє, що країни Митного союзу готові спільно захищати свої економіки від можливих негативних наслідків у разі укладення Україною угоди про асоціацію з ЄС.

 "Я не думаю, що це завдасть нам (Білорусі – ІФ) більшого збитку, ніж Росії. Найбільший збиток буде для Росії", – сказав О.Лукашенко в понеділок у Мінську на зустрічі з керівниками засобів масової інформації країн СНД.

 Він пояснив, що в даний час ведеться аналіз того, який збиток може завдати підписання цієї угоди на саміті Східного партнерства у Вільнюсі.

 "Ми будемо захищатися разом, Митним союзом, якщо ми будемо бачити в цьому необхідність, класично: ми введемо загороджувальні промислові мита з тих чи інших товарів, якщо в цьому буде необхідність", – продовжив Лукашенко.

Related Post

 При цьому президент Білорусі висловив думку, що "публічна робота" щодо питання підписання Україною угоди про асоціацію з ЄС закінчена, всі країни проінформовані про позиції одна одної. На його погляд, "тепер необхідно сісти, охолонути і визначитися, як будемо діяти далі". "Немає нерозв’язних проблем", – підкреслив О.Лукашенко.

 "Для нас, і Білорусі, і Росії, і Казахстану, це просте завдання – захиститися", – додав він.

 Разом з тим О.Лукашенко відзначив, що країни Митного союзу вже фактично працюють в умовах СОТ. "Правда, у нас на сьогодні рівень захисту під 9 %, в України – 4,5 %, а буде (при підписанні угоди з ЄС – ІФ) 2,5%, але це буквально на 5-6 років, а потім все знову вирівняється", – сказав білоруський президент.

 Джерело: Інтерфакс – Україна

Leave a Comment