fbpx
Політика

Опозиція виступає за проведення парламентських засідань щотижня до саміту у Вільнюсі

 Лідер парламентської фракції «Батьківщина» Арсеній Яценюк вважає, що засідання Верховної Ради необхідно проводити щотижня до початку саміту у Вільнюсі. Свою ініціативу він аргументує тим, що парламент все ще не прийняв всі законопроекти, які необхідні для успішного підписання Угоди про асоціацію з Європейським союзом.

Читайте також:  Вчора у центрі Будапешта десятки тисяч людей вийшли на акцію протесту проти уряду Віктора Орбана (ВІДЕО)

Він нагадав, що ще є як мінімум три законопроекти, які необхідно прийняти до саміту «Східного партнерства», а саме – законопроект про прокуратуру, законопроект про внесення змін до Конституцію і антикорупційний законопроект.

При цьому Яценюк звернув увагу на те, що далеко не всі ці документи відповідають вимогам Європейського союзу і тому закликав продовжити роботу над ними, щоб прийняти їх якомога швидше.

Читайте також:  Хустська єпархія УПЦ (МП) прославляє патріарха РПЦ Кіріла Гундяєва, а Мукачівська єпархія УПЦ (МП) засуджує

Слід зазначити, що опозиція і раніше виступала за проведення щотижневих засідань парламенту, однак їй так і не вистачило голосів за ухвалення цієї ініціативи.

Читайте також: