fbpx
Право

Нідерланди продовжують боротьбу за арештованих активістів Greenpeace

 Влада Нідерландів сьогодні, 21 жовтня, звернулися до Міжнародного трибуналу ООН. Нідерландська сторона хоче вирішити питання про затримання в РФ судна організації «Грінпіс» Arctic Sunrise, а також питання про арешт активістів «Грінпіс».

 Додамо, що кілька днів тому прем’єр-міністр Нідерландів Марк Рютте виступив з попередженням, що Гаага буде звертатися до суду в Гамбурзі, якщо до сьогоднішнього дня ситуація з активістами «Грінпіс», заарештованими в Російській Федерації, не вирішиться. Додамо, що нещодавно дії Нідерландів підтримали МЗС Аргентини і МЗС Італії, які також виступили з проханням звільнити заарештованих активістів.

Читайте також:  За матеріалами СБУ в Україні заборонено діяльність ще однієї проросійської політичної партії

 Нагадаємо, що активісти міжнародної організації «Грінпіс» 18 вересня спробували забратися на платформу "Прирозломного" ​​у Печорському морі, яка належить компанії "Газпром нафта шельф". На платформі активісти збиралися провести акцію протесту, спрямовану на боротьбу з нафтовидобутком в Арктиці. Вже наступного дня російські прикордонники висадилися на борт судна Arctic Sunrise. У підсумку влада заарештувала 30 активістів. Пізніше проти них були порушені кримінальні справи про піратство.

Читайте також:  За матеріалами СБУ в Україні заборонено діяльність ще однієї проросійської політичної партії

 За матеріалами: РИА Новости

Читайте також: