fbpx
Право

Лебедєв: «Шукати тих, хто ухиляється від служби в армії – не будемо”

 Міністр оборони України Павло Лебедєв сьогодні, 21 жовтня, під час свого спілкування з пресою заявив, що, незважаючи на перехід на контрактну службу в армії, у разі війни держава оголосить загальну мобілізацію.

 "У разі повномасштабних надзвичайних ситуацій або збройної агресії наша держава має повне право повертатися до колишнього способу комплектування збройних сил, що сприятиме збільшенню чисельності особового складу", – заявив Павло Лебедєв.

 Міністр оборони також зазначив, що військкомати припинили шукати людей призовного віку, які різноманітними методами і способами ухилялися від служби в армії. Лебедєв також прокоментував ситуацію із заробітною платою контрактників. За словами міністра, до кінця дії держпрограми реформування ЗСУ контрактники отримуватимуть від 4424 до 10554 гривень.

 "До першого липня 2014 року ми подвоїмо розмір поточного утримання всіх категорій військовослужбовців. А вже до 2017 року виплати контрактникам будуть досягати до 10554 гривень", – підсумував міністр оборони України Павло Лебедєв.

 За матеріалами: lb.ua

Читайте також: