Помер знаменитий французький актор театру і кіно Жорж Декріер

Як повідомили сьогодні, 20 жовтня, французькі ЗМІ, в суботу в своєму будинку в Каннах помер знаменитий актор Жорж Декріер. За даними преси, в останні роки актор страждав від ракового захворювання.
 
Жорж Декріер (справжнє ім’я Жорж Рене Берже) народився в 1930 році в місті Бордо. Він дебютував на великому екрані у фільмі режисера Клода Отана – Лара «Червоне і чорне», який був поставлений за однойменним романом Стендаля. Декріер в цій картині зіграв одну з епізодичних ролей. У наступні роки він знімався в кінофільмах відомих постановників разом з такими знаменитостями, як Одрі Хепберн і Бріжит Бардо.
 
Свою театральну кар’єру актор почав в 1955 році, вступивши до трупи найдавнішого театру Парижа "Комеді Франсез". У цьому театрі за свою кар’єру Декріер взяв участь в 65-ти постановках, серед яких вистави за п’єсами знаменитих французьких класиків драматургії. Будучи на той момент найстарішим актором "Комеді Франсез", сцену театру актор покинув остаточно в 1985 році.
 
Однак загальне визнання Жорж Декріер здобув завдяки головній ролі в телесеріалі «Арсен Люпен», який демонструвався по другому французькому телеканалу з 1971 по 1974 роки. Він майстерно втілив на телеекрані образ благородного джентльмена – грабіжника, за що був удостоєний високої похвали кінокритиків і здобув любов численних глядачів як у Франції, так і за її межами.
 
Свою останню роль Жорж Декріер виконав у 1996 році, коли зіграв в декількох епізодичних ролях телевізійній комедії Жоржа Лотнера «Актор».

За особливі заслуги перед французьким мистецтвом у 2004 році Декріер був удостоєний ордена Почесного легіону, а в 2011 році йому вручили орден Національної пошани Франції.
 
Жорж Декріер – знаменитий французький актор театру і кіно – пішов з життя у віці 83 роки.

Related Post

 

«Арсен Люпен» (відео):

За матеріалами: ИТАР-ТАСС

Leave a Comment