fbpx
Спорт

Вогонь Олімпіади побував в Ярославській області і відправився до Вологди

У ході зустрічі Вогню Олімпіади в Ярославлі влаштували справжнє театралізоване шоу – маршрут пролягав по дитячій залізниці: від станції Зелена до Піонерської, а на головній площі міста відбувся грандіозний концерт, присвячений цій події.

Першим факелоносцем в Ярославлі став заслужений наставник бойових мистецтв Дмитро Ведьмедєв. В естафеті брала участь і найвідоміша уродженка Ярославської області – перша в світі жінка-космонавт Валентина Терешкова. Всього в естафеті Олімпійського вогню брали участь 140 осіб, серед яких багато титулованих спортсменів і тих, хто вніс значний внесок у розвиток культури і суспільного життя.

Читайте також:  Олімпіада 1936: Як Гітлер поширював нацизм через спорт

Факелоносці подолали 26 кілометрів шляху, при цьому в дорозі їх супроводжував передзвін розташованих уздовж маршруту храмів. Ярославль став 23-м містом естафети. "Ми постараємося показати всю красуи нашого північного краю. Красу нашої столиці – міста Вологди. Покажемо наші монастирі, наші храми. Покажемо дружелюбність і гостинність жителів", – сказав губернатор регіону Олег Кувшинніков на прес-конференції, присвяченій вологодському етапу естафети олімпійського вогню.

Читайте також:  Олімпіада 1936: Як Гітлер поширював нацизм через спорт

У неділю головний символ Ігор прибуде до Вологди, де його зустрічатиме російський Дід Мороз.

Вогонь Олімпіади побував в Ярославській області і відправився до Вологди (відео):

За матеріалами: vesti.ru. Відео: rutv.ru

Читайте також: