fbpx
Політика

Толоконникова вимагає позбавити статусу колишніх захисників Pussy Riot

Як повідомив новий захисник Толоконникової Дмитро Дінзе, адвокати учасниці групи Pussy Riot Надії Толоконникової на її прохання вимагають від Адвокатської палати Москви позбавити статусу колишніх адвокатів групи – Віолетту Волкову, Миколу Полозова і Марка Фейгіна.

«Ми поки ще не зверталися, тільки готуємо звернення. Взагалі адвокатська палата сама повинна зацікавитися поведінкою Волкової, яка, порушивши всі етичні норми, втрутилася в роботу іншого адвоката, що представляє інтереси Толоконникової: вона приїхала до засудженої і стала вмовляти укласти з нею договір. Нібито тільки в цьому випадку її переведуть в іншу колонію чи область», – сказав Дінзе журналістам.

Читайте також:  Вчора у центрі Будапешта десятки тисяч людей вийшли на акцію протесту проти уряду Віктора Орбана (ВІДЕО)

Раніше ще одна з учасниць Pussy Riot – Катерина Самуцевич звернулася до суду з позовом до свого колишнього адвоката Віолети Волкової, в якому вимагала стягнути з неї два мільйони рублів як компенсацію моральної шкоди. Самуцевич обурили невтішні відгуки, щодо її і всієї групи, які робила адвокат в пресі і соцмережах під час судового процесу.

Читайте також:  Останній крок до світової війни: гітлерівська анексія Клайпеди (Мемеля)

Надія Толоконникова знову нагадала про себе, оголосивши голодування і написавши заяву, в якій стверджувала, що заступник начальника колонії Юрій Купріянов загрожує їй вбивством. Робоча група Ради з прав людини перевірила обстановку в колонії і в своєму звіті назвала голодування, як і інформаційну підтримку в мережі інтернет і в ЗМІ, заздалегідь спланованими, організованими і скоординованими ззовні. У той же день Толоконникова припинила голодування.

За матеріалами: РИА Новости

Читайте також: