fbpx
Новини світу

Перша скрипка «Титаніка» пішла з молотка за 1,5 млн доларів

 За повідомленням агентства «Франс Прес» сьогодні, 19 жовтня, скрипка, на якій в останні хвилини катастрофи в 1912 році «Титаніка» грав оркестрмейстер Уоллес Хартлі, була продана аукціонним домом Henry Aldridge & Son за 900 тисяч фунтів стерлінгів (близько 1,5 мільйона доларів). Первісна оцінка лота склала 300 тисяч фунтів стерлінгів. Ім’я покупця не розголошується.

 Скрипка була знайдена після трагедії майже відразу. Тіло Хартлі рятувальники виявили з прив’язаною до спини скрипкою. На її деці, на срібній табличці, є напис, який свідчить, що скрипку Воллесу подарувала Марія Робінсон – його наречена.

Читайте також:  Папа Римський заявив, що Україні час "викинути білий прапор" і почати переговори з росією

 Згодом, інструмент був переданий Робінсон, та, своєю чергою, пожертвувала його британському відділенню релігійної організації «Армія порятунку».

 Близько 100 років інструмент вважався загубленим, поки він знову не з`явився в 2006 році. Протягом семи років, експерти проводили дослідження і в березні поточного року оголосили, що інструмент є оригіналом.

Читайте також:  Папа Римський заявив, що Україні час "викинути білий прапор" і почати переговори з росією

 Скрипка з 18 вересня 2013 року була виставлена ​​в північноірландському музеї «Титанік – Белфаст» для загального огляду.

Перша скрипка «Титаніка» (відео): 

За матеріалами: РИА Новости

Читайте також: