fbpx
Надзвичайні події та кримінальна хроніка

Офіційно: Індія звинуватила екіпаж судна Seaman Guard Ohio в незаконному зберіганні зброї

 Екіпажу судна Seaman Guard Ohio з 33 осіб були пред’явлені звинувачення в незаконному зберіганні боєприпасів і зброї. Крім того, екіпажу корабля, затриманого в територіальних водах Індії, пред’явили звинувачення в незаконному придбанні палива.

 Нагадаємо, що минулого тижня індійська берегова охорона затримала в територіальних водах корабель Seaman Guard Ohio, який належить американській компанії AdvanFort. Зазначимо, що судно йшло під прапором Сьєрра – Леоне. Капітан Seaman Guard Ohio не зміг представити індійській владі документи на зброю і пояснити, чому корабель увійшов в індійські води Індії з даними вантажем. За словами капітана, наявність зброї необхідна екіпажу судна для захисту від піратів із Сомалі. Стало відомо, що на кораблі Seaman Guard Ohio знаходилися 25 озброєних членів екіпажу. Зокрема, – 14 громадян Естонії, шестеро громадян Великобританії і троє українців.

Читайте також:  СБУ та НАБУ затримали депутатів Сумської облради, які пропонували керівництву міста 100 тис. дол хабаря

 Як заявив представник фірми AdvanFort Чако Томас, поліція, як і раніше, займається вивченням отриманої корабельної документації. Представники посольства США в Нью – Делі поки що не коментують цю ситуацію.

 Відзначимо, що американська компанія AdvanFort займається наданням охоронних послуг. Зокрема, компанія займається «проводкою» судів у районах, які є небезпечними з точки зору піратства.

Читайте також:  На Тернопільщині гадюка заповзла в хату (ВІДЕО)

 У МЗС України повідомили, що в п’ятницю вранці відбулася телефонна розмова з представником українського посольства в Індії. Стало відомо, що українські члени екіпажу почувають себе нормально і в даний момент забезпечені всім необхідним. Повідомлялося, що українські дипломати підтримують контакт з колегами з інших країн, чиї громадяни також знаходяться на цьому судні.

 «У найближчому часі планується поїздка дипломатів у Делі для з’ясування причин арешту і надання морякам правової допомоги, в тому числі туди вирушить і представник України», – розповіли в МЗС.

 За матеріалами: РИА Новости

Читайте також: