МЗС Польщі відхрестився від затриманого на кордоні з Україною «дипломата»-контрабандиста

 Затриманий напередодні співробітник генерального консульства Польщі у Львові не є і ніколи не був ні співробітником консульства, ні співробітником польського МЗС. Про це українським ЗМІ повідомили представники польського МЗС.

 Згідно з наявними даними, зловмисник пред’явив на українському кордоні лист про те, що він нібито співпрацює з генеральним консульством Польщі у Львові. Незважаючи на це, перевірка листа в польському МЗС показала, що даний лист – фальшивка.

 «Це звичайний контрабандист, житель прикордонного міста», – стверджують в МЗС.

Related Post

 Нагадаємо, раніше нібито працівник генерального консульства Польщі у Львові спробував провезти через кордон України та Румунії 6500 пачок контрабандних сигарет. Контрабандист, який виявився громадянином Польщі, в’їхав з Румунії на український пункт пропуску на автомобілі з польськими номерами. Після цього порушник подав прикордонникам копії документів, в яких вказувалося, що він є співробітником юридичного департаменту дипломатичної служби генерального консульства Польщі у Львові. Крім того, у наданих документах також виявили «прохання» генерального консула Польщі «посприяти багаторазовому безперешкодному і позачерговому проїзду через кордон». Зазначимо, що дипломатичний паспорт на кордоні громадянин не пред’явив.

 Раніше повідомлялося, що українець намагався провезти контрабанду через польський кордон. Зокрема, в салоні його автомобіля прикордонники знайшли контрабандних сигарет приблизно на 90 тисяч доларів. Порушника затримати так і не вдалося.

 «Водій замість того, щоб послухатися прикордонників, вирішив самостійно покинути пункт пропуску. Під час втечі він тараном взяв прикордонний шлагбаум і наткнувся на шипи, які пошкодили колеса автомобіля. Автомобіль він залишив і втік», – розповіли прикордонники.

 За матеріалами: pravda.com.ua

Leave a Comment