В Інгушетії виявлений найбільше місце зберігання зброї

 Як повідомляє сьогодні, 19 жовтня, РІА Новини з посиланням на джерело в Національному антитерористичному комітеті (НАК), в Інгушетії виявлено три замаскованих в землі схрони зі зброєю. Сховки були знайдені сьогодні, на схід від селища Екажево Назранівського району.

 Схрон представляв собою закопані в грунт двохсотлітрові бочки з пластику.

 «У замаскованому таким чином складі зброї було знайдено шість гранатометів і 80 пострілів до них, протитанковий крупнокаліберний кулемет, 19 гранат, дві гвинтівки, два автомати, і ручний кулемет Калашникова. Також до стрілецької зброї 34 магазини, кілька заготовок для оболонок саморобних вибухових пристроїв і близько 100 електричних детонаторів, які призначені для підриву, а також кілька кілограмів вибухівки», – йдеться в повідомленні джерела в НАК.

 Крім цього, оперативники в схроні виявили більше 10 тисяч патронів, розвантажувальні жилети, підсумки для магазинів та інше бойове спорядження терористів.

Related Post

 «Така кількість озброєння, за оцінкою військових фахівців, дозволила б бандитам чинити опір силам правопорядку тривалий час», – інформує НАК.

 Нагадаємо, що це вже не перший випадок в селищі Екажево щодо виявлення схрону боєприпасів. Так в 2011 році поблизу селища був виявлений схрон вибухових речовин в п’яти відрах, які були повністю готові до використання. Тоді потужність вибухових пристроїв склала 50 кг у тротиловому еквіваленті, і було прийнято рішення про їх знищення на місці.

 Згідно з інформацією НАК, виявлений сьогодні схрон зброї є найбільшою знахідкою подібного роду за останні роки. Як вважають у національному антитерористичному комітеті, виявлення подібного роду бандитських схованок зі зброєю завдає серйозного удару інфраструктурі банд підпілля на Північному Кавказі.

Сховок вибухівки поблизу села Екажево, Інгушетія (відео): 

За матеріалами: РИА Новости

Leave a Comment