fbpx
Політика

Ігор Шувалов розповів про російський проект житла економ-класу

Перший віце-прем’єр Ігор Шувалов на минулому засіданні Ради при президенті Росії з житлової політики і підвищенню доступності житла, розповів про проект, що передбачає можливість придбання житла економ-класу за ціною не вище 30 тис. рублів за квадратний метр або 80% від ринкової ціни в регіоні.

Даний проект носить назву «Житло економ-класу» і передбачає будівництво до 2018 року не менше 25 млн квадратних метрів житла. «Сьогодні у багатьох людей, особливо у молодих сімей, немає надії на придбання житла, хоча вони багато працюють.

Читайте також:  Туреччина наполягає на "переговорах" між Україною та росією

Починаючи з 2004 року, вдалося досягти позитивної динаміки і з точки зору іпотечного кредитування, та обсягів житла, що вводиться. Проте зараз нам потрібно різноманітність наданого типового житла, тобто масовий сегмент різного виду вартістю до 30 тисяч рублів за квадратний метр», – сказав перший віце-прем’єр Шувалов.

Він також підтримав запропоновані механізми, зокрема, пільгові умови надання земельних ділянок, надання кредитів забудовникам і скорочення термінів проходження адміністративних процедур, які в цілому сприятимуть підвищенню доступності житла.

Читайте також:  На Закарпатті відбулась робоча зустріч віцепрем'єр-міністрів України та Словаччини: про що домовились чиновники

У висновку перший віце-прем’єр віддав доручення в короткий термін визначити перелік суб’єктів федерації і муніципалітетів, які планують брати участь у проекті, а також підготувати список категорій громадян, які мають право на придбання пільгового житла економ-класу.

За матеріалами: РИА Новости

Читайте також: