fbpx
Політика

Нідерланди вимагають від Росії до понеділка вирішити проблему з Arctic Sunrise

Прем’єр-міністр Нідерландів Марк Рютте заявив, що Росія до понеділка повинна вирішити питання з заарештованими активістами «Грінпіс» з Arctic Sunrise. В іншому випадку Нідерланди звернуться до Міжнародного трибуналу з морського права в Гамбурзі. При цьому глава уряду зазначив, що «ведеться робота щодо дипломатичного вирішення даного питання».

Згадавши про серію останніх інцидентів як з проникненням у квартиру співробітника російського посольства в Гаазі, так і в тимчасовий офіс «Грінпіс» в Мурманську, Рютте закликав «вирішувати ці інциденти один за іншим, крок за кроком, з холодною головою».

Читайте також:  Останній крок до світової війни: гітлерівська анексія Клайпеди (Мемеля)

Прем’єр також підкреслив, що тільки тоді з’явиться можливість проведення урочистого закриття перехресного року, намічене на дев’яте листопада, коли має відбутися візит до Росії короля Нідерландів Віллема-Александера та королеви Максими.

Рютте також зауважив, що «напруженість, яка виникла у відносинах між» країнами «не є причиною, щоб не відпустити короля в Росію». Днем раніше глава МЗС Нідерландів Франс Тіммерманс також висловився проти скасування запланованого візиту.

Читайте також:  На виборах президента у Словаччині переміг проросійський Петер Пеллегріні

За матеріалами: РИА Новости

Читайте також: