fbpx
Новини світу

Індустріальний технопарк в Києві. Москва готова допомогти в залученні інвестицій

  Уряд Москви обіцяє сприяти залученню російських інвестицій у реалізацію проекту індустріального технопарку в Києві, заявив міністр уряду Москви, керівник Департаменту зовнішньоекономічних і міжнародних зв’язків Москви Сергій Черемін.

"Ми домовилися, що будемо однозначно допомагати залучати інвестиції та рекомендувати нашим резидентам розглянути можливості розміщення своїх виробництв в Києві", – заявив він журналістам після бізнес-форуму "Москва-Київ: інвестиційна привабливість мегаполісів".

Читайте також:  В Бельгії поліція зупинила проросійську конференцію на яку був запрошений Орбан

Він підкреслив, що це є унікальною можливістю для освоєння нових технологічних майданчиків, зокрема для російських інвесторів.

Директор департаменту промисловості, розвитку підприємництва Київської міської держадміністрації Людмила Денисюк заявила, що Київ буде готовий прийняти перших інвесторів для реалізації будівництва технопарку на території Києва вже на початку наступного року.

Вона нагадала, що для реалізації даного проекту на території Києва планується відвести близько 300 га.

Читайте також:  Чеський євродепутат намагається зірвати продовження вільної торгівлі з Україною

У рамках форуму Київ презентував російським підприємцям ряд інвестиційних проектів, зокрема щодо будівництва метро на Троєщину, щодо реалізації проекту Bionic Hill і "Київ – сіті".

Як повідомлялося, з 17 до 19 жовтня в Москві проходять дні Києва.

Джерело: Інтерфакс-Україна

Читайте також: