fbpx
Політика

Івано-Франківську область прийняли повноправним членом АЄР

Виконавча рада Асамблеї Європейських Регіонів (АЄР) прийняла Івано-Франківську область повноправним членом АЄР, передає кореспондент УНН.

"Отримали ми лист про те, що виконавча рада, яка відбулася 3 жовтня в місті Ризі, погодила пропозицію прийняти наш регіон як повноправного члена в Асамблею Європейських Регіонів", – повідомив сьогодні на прес-конференції голова Івано-Франківської облдержадміністрації Михайло Вишиванюк.

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

З цього моменту, розповів він, Івано- Франківська область матиме можливість вільно відвідувати засідання комітету, пленарні сесії та інші великі заходи АЄР, а також отримувати всі регулярні огляди та публікації, які направляє АЄР своїм членам.

"Так, бочком-бочком і до Європи", – підсумував губернатор.

Нагадаємо, АЄР створена в 1985 році і є політичною формою організації регіонів Європи і представником їх інтересів на європейському та міжнародному рівнях. Завдання АЄР полягає в поєднанні регіонів Європи та наданні їм можливості брати участь у будівництві Європи і реалізації цілей європейської інтеграції. Зараз до складу АЄР входять 270 регіонів з 33 країн та 16 міжрегіональних організацій.

Читайте також:  РПЦ надає релігійну підтримку війні проти України

Джерело: УНН

Читайте також: