fbpx
Надзвичайні події та кримінальна хроніка

Українським морякам в Індії ще не пред’явили офіційних звинувачень – МЗС

Керівник департаменту інформаційної політики МЗС України Євген Перебийніс повідомив в інтерв’ю ЗМІ, що індійські правоохоронці поки що не пред’явили офіційних звинувачень українським морякам з судна Seaman Guard Ohio. Незважаючи на це, підкреслив дипломат, українські моряки були заарештовані.

« На судні Seaman Guard Ohio знаходилися троє громадян України – двоє членів екіпажу: капітан, охоронець і один інженер», – зазначив Євген Перебийніс.

За інформацією посольства України в Індії, 8 членів екіпажу і 25 охоронців судна Seaman Guard Ohio були арештовані співробітниками правоохоронних органів Індії. За словами дипломата, серед заарештованих був і один громадянин України (охоронець).

Читайте також:  СБУ і Нацполіція знешкодили на Прикарпатті наркосиндикат, який торгував важкими психотропами

«Всі вони були відправлені на берег. Разом з тим на судні Seaman Guard Ohio залишилися українці – старший інженер і капітан, які в даний момент підтримують життєдіяльність судна», – додав Перебейніс.

Він додав, що в п’ятницю вранці відбулася телефонна розмова з представником посольства України в Індії.

Перебийніс підтвердив, що український екіпаж почувається нормально і в даний момент забезпечений усім необхідним. За інформацією посольства України в Індії, офіційних звинувачень моряками ще не пред’явили, разом з тим українські дипломати підтримують контакт з колегами з інших країн, чиї громадяни також знаходяться на цьому судні.

Читайте також:  СБУ та НАБУ затримали депутатів Сумської облради, які пропонували керівництву міста 100 тис. дол хабаря

« Найближчим часом планується поїздка дипломатів у Делі для з’ясування причин арешту і надання морякам правової допомоги, зокрема, туди вирушить і представник України», – розповів представник МЗС.

Нагадаємо, що берегова охорона Індії в ніч з 11 на 12 жовтня затримала корабель Seaman Guard Ohio, що слідував під прапором Сьєрра-Леоне. На борту судна було виявлено зброю. Загальна чисельність екіпажу корабля – 35 осіб.

За матеріалами: УНН

Читайте також: